Klicka här för att boka din resa.

RESOR 2018

RESA MÜNCHEN - 19-22 April
En specialutformad 4-dagarsresa tillsammans med Anna Konvicka, Jan O.M. Karlsson och Anna-Kaisa Summanen Öhgren.
Vi bor centralt med bekvämt gångavstånd till de flesta av stadens unika museer och samlingar.
Under dessa dagar kommer vi att besöka: Glyptoteket, Antikensamlung, Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Moderne Pinakothe, Haus der Kunst. Det blir även en dagsutflykt till Ludvig II:s Versaillekopia på ön Herrenchiemsee. Mer information kommer i detaljerat program i oktober.

TIDÖ SLOTT OCH STRÖMSHOLMS SLOTT - 17 maj
Stormaktstidens Sverige står i centrum för denna 1-dagsresa som går till Axel Oxenstiernas och Anna Åkesdotter Bååths Tidö och Riksänkedrottningen Hedvig Eleonoras Strömsholm.
Slotten representerar var för sig de två betydelsefulla arkitekturepokerna under det svenska 1600-talet, senrenässansen och barocken.
Ciceron: Jan O.M. Karlsson

FRÅN GRANADA TILL ESCORIAL - månadsskiftet oktober/november
Spaniens historia är en mångfacetterad berättelse om erövringar, assimilation och utveckling mot särpräglade och livskraftiga kulturyttringar som än idag kan skönjas och lever kvar in i modern tid.
Efter det västromerska rikets fall i slutet av 400-talet, bildar de germanska västgoterna, ett starkt kungarike på Iberiska halvön. Riket erövras 711 av de islamska araberna (morerna).
Det moriska riket behärskar sedan större delen av Iberiska halvön och blomstrar med bl.a. Cordoba som en av Europas tidiga Universitetsstäder. På 1000-talet börjar de små kristna kungadömena som övervintrat i norra nuvarande Spanien expandera söderut och successivt minskar det moriska området. Men på Iberiska halvön fanns sedan länge när araberna anlände, också en judisk kultur. Under århundraden levde kristna, judar och muslimer sida vid sida på Iberiska halvön och skapade en stad som Córdoba, som blev ett av Europas vetenskapliga centra med ett universitet där det undervisades i alla ämnen från naturvetenskap till humaniora.

Resan "Från Granada till Escorial" går från viktiga kulturcentra som Allhambra via Malaga, (med sitt Picassomuseum)till Cordoba med sitt moriska arv och Toledo (västgoternas huvudstad) med sin magnifika medeltidskatedral (och El Grecomuseum) med slutmål i kejsar karl V´s gigantiska palatskloster Escorial från högrenässansen.
Vi ser redan nu att intresset är stort för denna resa, flertalet av er har redan intresseanmält sig, fortsätt gärna göra det.

OBS: Föranmäl ditt intresse för samtliga resor till Academica BY UTGRESEPRODUKTION.
Mer information kommer i detaljerat program vid årsskiftet.

UTG RESEPRODUKTION:
Telefon: +46 (0) 8 120 525 00
Mail: info@utgreseproduktion.se
www.utgreseproduktion.se